Szukam sobie tej Astry 2,0 DTI i.... wcale nie jest tak łatwo, niby sporo ofert ale ciężko znaleźć coś sensownego w sensownej cenie... I zastanawia mnie dlaczego ceny używanych Opli trzymają się na dość wysokim poziomie, jakby nie było to bardzo popularna marka i model samochód oraz spora ich podaż na rynku aut używanych. Myślałam, że za 20 tyś. spokojnie można kupić rocznik 2001 z klimą a wcale tak nie jest
.
Teraz myślę nad jakąś alternatywą dla Astry, zanim uparłam się na Opla myślałam o Hondzie Civic i nadal coś mnie ciągnie do tego auta. Większość znajomych mówi, że może to niezbyt dobry wybór bo japończyk to jak się zacznie psuć to da po kieszeni, no a Opel przynajmniej tanio się psuje
i wszędzie go zrobią, to jest jakiś argument, no a poza tym fajnego Civika w dieslu ciężko upolować.
Zastanawia mnie silnik diesla w Civiku rocznik '99-'00 (np. takie auto:
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2837432) -otóż jest to 2,0 TDI i ma moc 90KM, wydaje mi się, że jak na tę pojemność to dość mała moc. Co o tym sądzicie i w ogóle o Hondzie z tego rocznika i z takim silnikiem?
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję bo laikiem jestem i to forum sporo mi pomaga w oswajaniu tygrysa jakim jest motoryzacja.