witam
Pojechałem obejrzeć Tourana /ładny skubany 2,0tdi i cholernir drogi za drogi / a zawiesiłem oko na Zafirze 2,0DTI 100 km i bardzo mi sie spodobała /rownież cena w porownaniu z poprzednikiem /
Poczytałem trochę o 2,0DTI i szczerze mam mieszane uczucia .
Rocznik 2001/2002 przebieg 128kkm jak na moje jest orginał , wszelkie dokumenty , naklejki i dodatkowe papiery / tuw/ wskazują na orginał pojazd bez znaków zużycia wyposażenie solidne na moje oko perełka z tego rocznika ale kosztowna znalazłem w tej cenie 2003/2004 .praca silnika w/g mnie b.dobra choć porównanie mam do 2,0HDi /jestem zadowolony 204kkm i bez awaryjny-prawie- / głośność na zewnątrz znośna w porównaniu z Hdi w środku wydaje mi się wyższa, ciąg z dołu słaby .
Piszecie że paliwożerny i i zaworki na pompie padaja proszę o szczegóły ,koszty napraw i powody ,czyli jak się tego ustrzec .
I pytanie zasadnicze czy warto się w to pchać rocznik i model ? :
http://www.allegro.pl/item456195018_opel_zafira_2_0_dti_101km_2001r_bordowy_metalic.htmlale cena 27kk ?
mam pytanie do Piro czy można z tym silnikiem coś zrobić aby żwawiej pracował i lepiej ciągnął z dołu bez pogorszenia awaryjności ? i le by z tego wyszło przyjemności z jazdy .