TDI.PL - tuning, chiptuning oraz eksploatacja silników diesla - FORUM

 

Szarpanie i brak mocy przy przyspieszaniu 1,9 tdi 130 ASZ

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szarpanie i brak mocy przy przyspieszaniu 1,9 tdi 130 ASZ
« dnia: 13 Listopad, 2017, 17:21:01 »
Witam od jakiegoś czasu mam problem z moim audi a mianowicie podczas przyśpieszania szarpie i nie ma mocy (jak jadę normalnie lekko dodając gazu nie szarpie). Audi a3 8l 2002r silnik 1,9tdi asz 164km 430nm. Na początku pojawiło się szarpanie podczas przyspieszania. Teraz podczas przyspieszania/dodawania gazu szarpie (tak jak by przerywa) i auto nie ma mocy dopiero jak auto złapie temperaturę to czasem ma trochę więcej mocy (ale nie tak jak kiedyś było), i mimo rozgrzania nadal szarpie/przerywa podczas przyspieszania. Byłem u kilku mechaników i w sumie to nic nie powiedzieli nic nie wiedza... Może ktoś miał podobny przypadek czy coś i pomożecie z góry dzięki za odpowiedzieli. Filtry, olej były wymieniane, nowy dwumas, przeguby wewnętrzne nawet gościu podejrzewał i zostały wymienione (niestety nie pomogło i było to robione jeszcze za nim straciła moc). Na początku roku była założona nowa wiązka zasilająca pompowtryski oryginalna nie zamiennik. Przepływka tez podmieniana myta i w zeszłym roku założona nowa ori bosha. Do tego nie dodałem na wolnych obrotach tylko jak jest zimny silnik to trochę falują obroty i nie równo pracuje.

Ostatnio zauważyłem, że pojawia się ten błąd: https://translate.google.pl/translat...45&prev=search

Zrobiłem kilka zdjęć z grupy 013, 018, 023


Na zimnym silniku: https://www.fotosik.pl/zdjecie/883120da6ebe5308



Na ciepłym silniku: https://www.fotosik.pl/zdjecie/4987cabb953aa2a0



Na ciepłym silniku trzymając 3000 obr na trzecim biegu: https://www.fotosik.pl/zdjecie/6e0ac6d28792b801



Początek przyśpieszania: https://www.fotosik.pl/zdjecie/e383c2f09671c40b



Podczas przyspieszania jak szarpie: https://www.fotosik.pl/zdjecie/0ae698a519ec0bcb