Witam
Tak sobie szukam opinii o chip tuningu w DTi i widzę, że "fajna" dyskusja się tu wywiązała...

Na początku powiem, że powszechnie wiadomo iż 1.9TDi jest jednym z najlepszych diesli i z tym się zgodzę, jednak bawi mnie opinia, że silniki oplowskie 2.0 są ble a nawet fuj...

Zarówno DTH jak i DTL demonami prędkości nie są i nigdy nie będą (TDi bija je na głowę) myślę jednak, że są to dość trwałe i dobre silniki, które oczywiście nie są bez wad (ale nic nie jest idealne).
Jeśli chodzi o elastyczność uważam, że 2.0DTH jest porównywalna z TDi 110km, jest to moje zdanie i zgodzić się z nim nie musicie...
Miałem okazję jeździć nie jednym autkiem (2xVectra DTL 82km, Vectra DTH 101km, Passat 90km z chipem na 110, Passat 110km oraz 130km ze skrzynią 6, Golf IV sdi i TDI 90km)
Passacik 130 bił wszystko na głowę

Kolejne w kolejce są paski (są szybsze lecz mniej elastyczne od Viki DTH), Golfik 90TDI zbiera się lepiej od Vectry (ale ma też mniejszą masę), Vectra DTL jedzie tylko nieco lepiej od SDI

Aktualnie planuję kupic vectrę 2.0 DTI... Dlaczego? Rozrząd na łańcuchu, niskie spalanie, wygodne i duże auto, które jest sporo tańsze od Passata

Co do przebiegów... wszystkie auta którymi miałem okazję jeździć miały między 280-350k km...
Jak dbasz tak masz...
Wracając do tematu czy ktoś robił chip tunning w DTH? Jakie opinie? Warto? Jakieś wykresy? Gdzie robiliscie?
Pozdro 4 all
ps. W żadnej Vectrze (odpukać) nie była wymieniana pompa ani turbina...